Ontwerp Buizenversterker

Van turn key project tot 3D tekenwerk

We ontwerpen en produceren complete buizenversterkers en speakerkasten, letterlijk van wit papier tot werkend product.

Of het nu gaat om een authentieke buizenversterker met handbedraad turret board of een modernere buizenversterker met een naar wens ontworpen en bestukt printed circuit board (PCB); we verzorgen het gehele ontwerpproces en –indien gewenst– productieproces van de buizenversterker. Van schema- en printplaatontwerp tot omkasting en van 3D chassis ontwerp tot zeefdrukken, poedercoaten en tolexen.

Prototype uitontwikkelen

Heb je al zelf al een prototype gebouwd en droom je al jaren om een eigen merk in de markt te zetten, dan ben je bij Elfring Amps aan het juiste adres . We zijn er in gespecialiseerd om van een prototype een snel produceerbaar en hoog kwalitatief en betaalbaar product te maken. Tevens kunnen wij –indien gewenst– de seriebouw op ons nemen.

Schema / printplaatontwerp

Elfring Amps ontwerpt zowel turret boards als printed circuit boards (PCB’s) voor buizenversterkers en adviseert bij de keuze van de componenten.

De schema’s en PCB’s worden met behulp van een computerprogramma gemaakt, later wijzingen aanbrengen is dus relatief makkelijk.

Indien gewenst verzorgt Elfring Amplifier Manufacturing ook de productie van de printplaten

3D Tekenwerk

Elfring Amps verzorgt 3D tekenwerk voor zowel buizenversterkers als andere producten. Wij kunnen bijvoorbeeld chassis tekenen en benodigde files maken om chassis te laten maken. Leveren van chassis inclusief poedercoaten en/of zeefdruk is ook mogelijk.

Ontwerp omkasting / speakerkasten

Elfring Amps ontwerpt houten omkastingen voor buizenversterkers en speakerkasten. We kunnen adviseren bij de keuze tussen verschillende houtsoorten en -verbindingen. Om staandegolven en resonanties te voorkomen, hebben we een eigen rekenprogramma geschreven zodat we snel kunnen zien of een kast niet het ‘gevarengebied’ komt.

CE Keurmerk advies

Veel producten die binnen de Europese Unie (EU) op de markt verschijnen, moeten een CE-markering hebben. Dit geeft aan dat het product voldoet aan wettelijke eisen op het gebied van veiligheid. Dit geldt ook voor buizenversterkers. Speakerkasten vallen buiten het CE keurmerk.

Wij kunnen met betrekking tot het CE Keurmerk adviseren betreffende onder meer de keus van componenten, aanraakveiligheid, PCB ontwerp en uit te voeren testen.

Andere producten

De expertise van Elfring Amps beperkt zich niet tot alleen buizenversterkers en speakerkasten. Neem contact op voor de mogelijkheden omtrent ontwerp en productie van andere producten .