Elfring Vintage Amp Repair & Overhaul

Van reparatie tot volledige revisie van vintage guitar amps

De echte liefhebber herkent hem meteen: zo’n prachtige vintage buizenversterker met zo’n specifiek randje, bell, shime, air of bottom. Ze bepalen jouw sound, een sound die alleen zo’n oude amp, een versterker met een ziel kan leveren.
Maar ook zo’n mooie oude buizenbak heeft onderdelen die kunnen verlopen of verslijten en je zit natuurlijk niet te wachten op brommen, fluiten of motorboten of een versterker die gewoon niet meer klinkt als decennia geleden. Als je merkt dat jouw vintage gitaarversterker niet meer het optimale kan leveren, is het tijd om naar Elfring te gaan.
Want Elfring Amps & More ontwerpt en bouwt niet alleen buizenversterkers en cabinets. Wij hebben ook al meer dan 15 jaar ervaring in het repareren, modificeren en restaureren van gitaar buizenversterkers en speakercabinets. En in de loop der jaren hebben we ons gespecialiseerd in het repareren en reviseren van vintage gitaar amps en cabs. Dus wil jij jouw originele Vox AC30 uit de jaren ‘70 of Marshall JCM800 uit de jaren ‘80 terugbrengen in originele staat? Dan ben je bij Elfring Vintage Amp Repair & Overhaul aan het juiste adres.

Vintage Amp Repair

Wij repareren en reviseren gitaar(buizen)versterkers, die nog echt old school zijn gebouwd. Denk aan oude Marshalls zoals de JTM’s, JMP’s of JCM 800’s, alle oude Fenders uit de tijd van Leo Fender himself, Vox versterkers tot en met de Dallas Industries periode, maar ook andere merken uit de 50’s, 60’s, 70’s en 80’s.

Vintage Amp Overhaul

Draait jouw buizenversterker misschien al langer mee dan jijzelf? Dan is het verstandig eens na te denken over een revisie, oftewel een amp overhaul. Het kan zijn dat je versterker het nog prima doet, maar gezien zijn leeftijd toe is aan revisie. Om onherstelbare schade te voorkomen, adviseren wij vintage buizenversterkers preventief te laten reviseren. Hiermee voorkom je dat jouw vintage versterker zijn karakteristieke geluid voorgoed kwijtraakt, door bijvoorbeeld een uitgebrande eindtrap of een gesmolten eindtrafo.

Elfring Vintage Amp Overhaul kan op drie manieren:

 • Een volledige historisch correcte revisie => hierbij maken we gebruik van zoveel mogelijk New Old Stock materialen en componenten. Ook verwijderen we in de tijd aangebrachte modificaties en aanpassingen. Cosmetisch laten we de originele bekleding en hardware zoveel als mogelijk in tact.
 • Totale Revisie => hierbij worden defecte materialen en componenten vervangen door moderne equivalenten. Cosmetisch wordt de omkasting van jouw gitaarversterker weer helemaal netjes gemaakt. Indien de kast volledig is versleten wordt deze opnieuw bekleed.
 • Mechanische revisie => hierbij worden defecte materialen en componenten vervangen door moderne equivalenten. Jouw vintage buizenversterker wordt technisch in orde gemaakt, maar wij verrichten geen cosmetische ingrepen. Hier en daar een vlekje, scheur of buts geeft een amp ook wel wat mojo😊.

Alle versterkers die wij onder handen nemen, controleren wij altijd op elektrische veiligheid. Zo weet jij dat je met een gerust hart op je oude versterker kunt blijven spelen.

Vintage Cab Overhaul

Bij jouw vintage Fender Bassman head heb je wellicht ook de bijpassende cabinet. Een mooie set, maar de speakerkast is ook wel aan een make over toe.
Wij repareren het houtwerk van speakerkasten en repareren en/of vervangen de tolex-bekleding en het speakerdoek.
Lever je buizenversterker samen met je cabinet in en wij zorgen ervoor dat jouw set er weer als vanouds komt uit te zien. Vintage Good Looking noemen wij dat. Met een beetje mazzel mag de set nu wel in de huiskamer staan! 😊

(Amateuristische) reparaties uit het verleden –indien aanwezig – kunnen worden hersteld.

Tevens kunnen wij de omkasting onder handen nemen en voorzien van nieuwe tolex en speakerdoek. Al is het soms toch mooier om het oude verweerde tolex te laten voor wat het is, om de vintage looks te houden.

Voordat we de restauratie uitvoeren, ontvang je altijd eerst een prijsopgave. Neem contact op om een afspraak te maken.

Elfring garandeert!

Wat krijg je als wij jouw vintage buizenversterker repareren of restaureren:

 • Een top versterker die er weer fantastisch uitziet en nog jaren meekan.
 • 3 maanden garantie (met uitsluiting van buizen, transformatoren en cosmetische schade).
 • 1 maand garantie op de buizen.
 • Elfring Overhaul sticker & certificaat.

We doen waar we goed in zijn

En wat we leuk vinden! Daarom hebben wij ons qua reparaties en revisies echt gespecialiseerd in vintage buizenversterkers en cabinets. Omdat we hier al onze tijd en liefde in steken, hebben wij helaas geen tijd voor revisie aan basversterkers, Hifi versterkers, transistor gitaarversterkers en hybride versterkers.
Neem voor meer informatie of het maken van een afspraak contact met ons op.

Wat houdt een ‘Overhaul’ eigenlijk in?

Om je een idee te geven van wat wij onder meer doen als we jouw versterker reviseren:

 • Een complete ‘cap-job’. Dit houdt in het vervangen van alle elektrolytische filter- en bypass-condensatoren en eventuele defecte of verdachte toon- en koppelcondensatoren.
 • Het vervangen van alle buizen en -indien nodig- de voedingskabel.
 • Vervanging of reparatie van alle defecte, luidruchtige, versleten of verdachte schakelaars, aansluitingen, bedieningselementen, buisvoeten en andere onderdelen die onderhevig zijn aan slijtage.
 • Reiniging van alle buisvoeten, jacks, bedieningselementen, connectoren en schakelaars.
 • Het controleren en vervangen van buiten tolerantie en lawaaierige plaat- en roosterweerstanden.
 • Het nakijken van de reverbtank en kabels.
 • Indien nodig het richten en/of uitdeuken van het chassis.
 • Vervanging van ontbrekende of beschadigde hardware en bevestigingsmiddelen.
 • Controle van de luidsprekers en luidsprekerbedrading, indien nodig onderhoud.
 • Controle van de elektrische veiligheid, indien nodig onderhoud.
 • Een revisie wordt vanzelfsprekend voltooid met het uitgebreid testen van de versterker.