Kastenbouw

Elfring Amps beschikt over een volledig uitgeruste werkplaats om seriematig omkastingen en speakerboxen te bouwen. Met behulp van onze computergestuurde freesmachine (CNC) kunnen wij snel en goedkoop kasten produceren. Tevens doen wij het tolexen (bekleden) en speakerdoek spannen in huis.

Houtbouw

Met behulp van onze computergestuurde freesmachine kunnen we snel en accuraat omkastingen en speakerboxen produceren.

Deze CNC freesmachine heeft een tolerantie van ongeveer 0,1mm waardoor alle te monteren onderdelen altijd netjes passen.
Met onze zelf ontworpen en ontwikkelde hoekverbinding zorgen we voor een stevige en betrouwbare verbinding, die tegen een stootje kan.

Werkplaats

In onze houtwerkplaats kunnen we latten afkorten en zetten, kasten rondfrezen en velen andere houtbewerkingen doen. Ook het ‘zwarten’ van de kast is mogelijk, we gebruiken hiervoor een oplossingsvrije verf. Het maken van alleen frontplaten of bijvoorbeeld kleinere series is geen probleem, neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Tolexen (bekleden)

Elfring Amps heeft ruime ervaring in (her)tolexen van versterker- of speakerkasten. Bijna alle tolexsoorten en –kleuren kunnen wij verkrijgen en verwerken.

Ook hertolexen we oude kasten. Hier moet wel de kantteking geplaatst worden dat dit niet altijd mogelijk is in verband met de gebruikte lijm in het verleden.

Speakerdoek

Elfring Amps heeft ruime ervaring in (her)spannen van speakerdoek. Bijna alle soorten en kleuren speakerdoek kunnen wij verkrijgen en verwerken. Ook nieuw speakerdoek plaatsen in een oude kast is mogelijk.

Hardware / speakers

Elfring Amps levert en monteert indien gewenst ook alle soorten hardware, zoals handvatten, beschermhoeken, speakerjack plates, wielen, voetjes en dergelijke. Tevens kunnen wij speakers leveren en monteren inclusief bedrading. Neem contact op voor de mogelijkheden.