Kauffmann’s Guitar Store uit Alphen aan de Rijn is een winkel van, voor en door echte liefhebbers. ‘Een winkel waar gitaristen zich thuis voelen’, dat was het doel en “een gitaar kopen moet een beleving zijn.” Paul en Albert vertellen over hun winkel en de samenwerking met Elfring Amps & More.

Paul: “Wat ons onderscheidt van andere gitaarwinkels is dat Kauffmann’s is opgericht door iemand die zijn geld heeft verdiend als gitarist. Die kijkt er echt naar als liefhebber maar heeft ook amps en gitaren als gereedschap gebruikt. Albert, want daar heb ik het natuurlijk over, weet wat gitaristen nodig hebben en kan ze vanuit zijn ervaring prima adviseren.”
“Fender of Gibson zal je niet snel in onze winkel vinden. Wij zijn anders dan andere winkels en voeren merken als Nash, Maton, Suhr en natuurlijk Elfring. En van die merken zetten we dan ook meteen een behoorlijke collectie neer zodat er echt wat te kiezen valt.
Een gitaar of versterker kopen is voor iedere gitarist een belevenis. Wij willen dat versterken door de sfeer in onze winkel, halen de stress weg en zorgen voor een mooie dag.”

Kauffmann’s Guitar Store is sinds 2017 dealer van Elfring gitaarversterkers. Regelmatig sparren de eigenaren met Floris over de specs en opties van de amps.
Paul: “De reden dat wij Elfring verkopen is omdat het past in onze filosofie om spullen te verkopen die andere winkels niet hebben. Marshall en Fender heb je overal, dan is dat voor ons minder interessant. Maar vooral klinken Floris z’n versterkers gewoon echt goed en worden ze hand gebouwd in Nederland. Vrijwel iedereen vindt het coole amps. Af en toe schrikken ze even van de prijs. Maar voor een boutique hand wired amp begrijpen ze dat wel, net als bij andere versterkers in dit segment. Ik merk dat gitaristen gemakkelijker de portemonnee opentrekken voor een gitaar dan voor een amp. Die hou je toch vast, daar heb je sneller een emotionele binding mee.”

Elfring heeft al behoorlijk wat versterkermodellen in het assortiment. Met de Shadowplay, Moonshine, Little Gem en Freedom zit er voor vrijwel iedere gitarist iets tussen. Maar heeft Albert van Deinum van Kauffmann’s nog wensen?
Albert: “Mijn advies is niet te veel modellen in het assortiment op te nemen. Als het goed is, is het goed. Zo is de Shadowplay een te gekke amp en de Moonshine ook. Volgens mij heeft Floris op dit moment alles wat nodig is in zijn assortiment.”
“Wel zie ik met name vraag naar 1×8, 10 of 12 inch combo’s. Van de rest verkopen we bijna niets meer tegenwoordig.”
“Op dit moment hebben wij drie Elfring-modellen staan. Voor wie wil;  kom gerust eens langs voor een kop koffie en een luistersessie in onze aparte gitaarruimte.”

Voor meer informatie over Kauffmann’s Guitarstore ga naar www.kauffmannsguitarstore.com.