De Snaar Heerenveen: “We spelen meer in op de niche markt”
Muziekhandel De Snaar is een begrip in Heerenveen en omgeving. Sinds 1978 voorzien Jeroen van Bockhooven en zijn collega’s gitaristen van een mooi assortiment gitaargear. Sinds kort is hier een ruim assortiment Elfring versterkers en cabinets aan toegevoegd. Tijd dus voor een interview met Jeroen van De Snaar!

Jullie zijn in 1978 opgericht. Wat zijn volgens jou de grootste veranderingen op muziekgebied geweest?

We hebben heel wat veranderingen meegemaakt in de geschiedenis van deze winkel. Ooit zijn we in 1978 begonnen met (tweedehands) piano’s, accordeons en orgels. In de loop der tijd verschoof dit naar gitaren. Waar we in het begin van het millennium nog een vrij dynamische muziekwinkel waren, met van alles en nog wat, is dit helemaal verschoven naar specialisatie. Gitaren zijn steeds meer de boventoon gaan voeren, merken zoals Fender, Eastman, Gretsch, Tokai, Heritage en Guild behoren nu tot ons standaard assortiment.
Daarnaast spelen we steeds meer in op de niche markt met bijvoorbeeld Elfring amps, Lollar pickups, Heritage custom core gitaren, het ombouwen van gitaar elektronica.

Onlangs is het eigenaarschap in andere handen overgegaan en er zijn behoorlijk wat plannen voor De Snaar. Kan je iets vertellen hierover?

Harry de Vries, de voormalige eigenaar heeft de winkel na 44 jaar overgedragen aan Hidde Kriele, een deal die eigenlijk binnen een half uur beklonken was. Waar we in het verleden vaak vrij behoudend waren met zaken zoals het internet, gaan we nu volop inzetten op de digitale platformen. Dus er komen heel veel veranderingen aan. Van een compleet nieuwe website tot Fender Custom Shop dealerschap aan toe.

Kortgeleden zijn jullie de samenwerking aangegaan met Elfring Amps. Hoe is dit contact tot stand gekomen en welke producten hebben jullie in het assortiment opgenomen?

Wij zagen Elfring Amps al een tijdje voorbij komen op de social media, en in de speurtocht naar unieke nieuwe producten past dit perfect in ons plaatje. Elfring is een merk wat heel goed bij ons eigenzinnige assortiment past. Top kwaliteit tegen een betaalbare prijs! Van Elfring hebben we bijna elke versterker op voorraad staan.

Wat voor type gitaristen krijgen jullie met name over de vloer bij De Snaar? Past dit publiek goed bij het soort amps dat Elfring maakt?

Oh dat is heel divers, van de beginnende gitarist tot aan de professionele muzikant, waar we denken dat de Elfring versterkers het beste aansluit bij de iets gevorderde gitarist tot en met de professionele muzikant.

Waarin onderscheiden jullie je van andere gitaarwinkels in Nederland?

We onderscheiden ons door gewoon een compleet ander assortiment op te hangen dan onze concullega’s. We gaan voor die unieke dingen die je over het algemeen niet overal kunt kopen. Merken zoals bijvoorbeeld Heritage guitars. Andere winkels hebben deze gitaren ook wel hangen, maar dan over het algemeen niet de specials en custom shop gitaren. Hetzelfde doen we ook met gitaarversterking. Elfring zie je niet overal staan, en juist dat vinden wij onderscheidend!

Wellicht nog een gouden tip voor iedere gitarist?

Kies een instrument met je hart, niet met je verstand! Dat is ‘ons motto’ waar ga je nu werkelijk gelukkig van worden? Een gitaar die helemaal bij je past? Of kies je toch op basis van prijs…
Onze gouden tip: Go with your guts!

www.desnaar.nl