Versterker Reparatie

Van onderhoud tot volledige restauratie

Wij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het repareren, modificeren en restaureren van gitaar buizenversterkers en speakerboxen. Doet je versterker het niet meer, maakt hij vreemde geluiden of klinkt hij gewoon niet meer lekker, kom dan gerust langs om hem na te laten kijken. Wij gaan voor je op zoek naar het probleem (daarvoor worden 25  euro  onderzoekskosten in rekening gebracht) en geven een prijsopgave alvorens over te gaan tot de daadwerkelijke reparatie.

Preventief onderhoud

Buizenversterkers zijn een beetje als auto’s; te lang stilstaan of lang gebruiken zonder een onderhoudsbeurt, is vragen om problemen. Wij raden dan ook aan om een buizenversterker tussen de 2 en 5 jaar –afhankelijk van hoeveel je speelt– te laten controleren. Speel je heel frequent en treed je vaak op dan is het raadzaam om elke 2 jaar je buizen te checken. Speel je af en toe, dan is 5 jaar een goede interval. Verzuim van preventief onderhoud kan leiden tot uitval van je versterker, in het ergste geval terwijl je op het podium staat. Uitval wordt vaak veroorzaakt door kapotte buizen, een uitgebrande eindtrap en/of een doorgesmolten eindtrafo, mankementen die over het algemeen een dure reparatie opleveren.

Reparaties van buizenversterkers / speakerboxen

Mocht je buizenversterker geen geluid meer geven of bijgeluiden maken zoals brommen, fluiten en/of moterboaten, dan kijken we je versterker graag na.

Ook repareren wij omkastingen van versterkers en speakerboxen. Tolex (bekleding) repareren en/of vervangen of speakerdoek vervangen; het kan allemaal bij ons.

Voordat we overgaan tot reparatie ontvang je altijd eerst een prijsopgave. Neem contact op om een afspraak te maken.

 

Modificatie van buizenversterkers

Je buizenversterker werkt prima, maar je hebt er altijd al een mastervolume, effectloop, of een andere feature in willen hebben. Of het geluid zit wel dichtbij wat je wilt, maar is het nog niet helemaal. Neem dan contact op om een afspraak te maken, dan kunnen we kijken wat de mogelijkheden zijn.

Restauratie van oude buizenversterkers

Heb je een oude Fender, Marshall ,Vox of andere mooie oude buizenversterker, maar heeft hij zijn beste dagen gehad? Wij kunnen de versterker terugbrengen in de ‘originele’ status.

Een restauratie kan inhouden dat het elektrisch circuit weer origineel gemaakt wordt en componenten vervangen worden die hun beste tijd gehad hebben. Denk hierbij aan elektrolystische condensatoren, oververhitte weerstanden of buisvoeten die niet goed meer klemmen.

 

(Amateuristische) reparaties uit het verleden –indien aanwezig – kunnen worden hersteld.

Tevens kunnen wij de omkasting onder handen nemen en voorzien van nieuwe tolex en speakerdoek. Al is het soms toch mooier om het oude verweerde tolex te laten voor wat het is, om de vintage looks te houden.

Voordat we de restauratie uitvoeren, ontvang je altijd eerst een prijsopgave. Neem contact op om een afspraak te maken.

Veiligheidscheck

Alle versterkers die wij onder handen nemen, controleren wij altijd op elektrische veiligheid. We controleren of de aarding nog correct is, of de isolatieweerstand van de voedings trafo nog voldoende is en we controleren de lekstroom naar aarde.